Vieraslahjat – pitääkö sellaisetkin olla?

Ja vastaus kuuluu: ei tietenkään PIDÄ, mutta mikäli itsellä on hyvä lahjaidea ja se budjettiin mahtuu, onhan vieraita kiva kiittää häihin saapumisesta. Vieraat juhlan kuitenkin tekevät. 

Perinteisesti vieraslahjaksi annetaan makeisia. Tyylikäs valinta olisi esimerkiksi laadukas suklaakonvehti kauniiseen rasiaan pakattuna. Nämä rasiat voisi olla valmiiksi jaettuina jokaisen istumapaikalle. Muita vaihtoehtoja hääkarkeiksi voisi olla sydämen muotoiset konvehdit tai tikkarit. Hääkarkkeihin voi vanhan perinteen mukaisesti liittää värssyjä rakkaudesta. Mikäli hääjuhlaan on suunniteltu karkkibuffet, se korvannee tällaiset hääkarkit.

Lahjana voi toki olla jotain muutakin – esimerkiksi yksi hauska vaihtoehto istumapaikan nimikylteille on nimikoidut juomalasit, jotka vieraat sitten saavat ottaa mukaansa. Tämä on myös ekologinen vaihtoehto illan baaria tai boolia ajatellen – jokainen voisi hakea nimikkolasiinsa juotavaa, eikä kertakäyttömukeja tarvitsisi lainkaan. Ja oma lasi löytyisi näppärästi vaikka istumapaikat illan aikana vaihtuisivat!

Häämatkan suunnitteleminen

Häämatkan tulisi tarjota tuoreelle avioparille rauhoittumista häästressin jälkeen sekä laatuaikaa yhdessä. Katso vinkkejä unelmien häämatkan suunnitteluun.